Vad kostar ett tandemhopp?

Ett tandemhopp kostar 3 500 kr. Om du vill ha hoppet fotograferat eller filmat kostar det 1 300 kr extra.

Hur betalar jag?

Du betalar på plats, företrädesvis med betalkort. Vill du ge bort ett fallskärmshopp i present så kan du köpa ett presentkort via Entré Sundsvall.

När ska jag vara på plats inför mitt bokade fallskärmshopp?

Om du har bokat kl 12:00 så räcker det att du kommer då.

Hur lång tid tar ett hopp?

Räkna med att vara på hoppfältet i cirka 1 – 2 timmar, med reservation för att vädret eller andra mer eller mindre okontrollerbara faktorer kan påverka oss. Genomgången tar ca 20 minuter, flygturen ca 20 minuter. Skärmflygningen tar runt 5 – 10 minuter beroende på hur mycket man svänger.

Spelar vädret någon roll?

Är det heltäckande moln, regn eller blåser mer än 11m/s så hoppar vi inte. Man kan själv följa vädret på den prognostjänst man gillar bäst. Om det tas beslut att ställa in för dåligt väder så tar vi kontakt med dig, vilket tyvärr ibland kan bli med kort varsel. Vi rekommenderar att man alltid tar kontakt med oss innan man åker hemifrån så vi kan stämma av vädret, särskilt om man har en lång väg att åka!

Behöver jag några speciella kläder?

Ta med dig oömma och bekväma kläder och ett par skor som sitter bra på foten, t ex gymnastikskor. Är det kallt kan det vara bra med en extra underställströja. All annan utrustning får du låna av oss.

När hoppar ni?

Vår säsong sträcker sig vanligtvis från början av juni till slutet av september. Beroende på hur vädret under våren och hösten ser ut kan den ibland bli något längre!

Kan alla hoppa?

De allra flesta kan genomföra ett tandemhopp. Du måste vara minst 12 år gammal, vara “lagom frisk”, inte väga mer än 100 kg eller vara längre än 200 cm. Olika funktionsvariationer utgör vanligtvis inget hinder, men ta kontakt med oss i förväg så att vi kan planera!

Får jag ta med egen kamera?

Av säkerhetsskäl får du inte ta med dig din egen kamera under fallskärmshoppet, oavsett vilken typ av kamera det gäller.

Finns det regler kring alkohol?

Personen som ska hoppa måste vara helt nykter. Enligt luftfartsverkets regler är det även förbjudet att dricka alkohol på hoppfältet då det bedrivs hoppning.