Uppdatering 2023-10-12

Tyvärr behöver vi ställa in resten av säsongen p.g.a. att landningsbanan på Bänkås är för blöt och att det inte finns förutsättningar för att bedriva verksamheten på annan plats under hösten. Vi tackar alla som visat intresse för hoppning i år och hoppas på att få träffa så många av er som möjligt till sommaren istället. Vi brukar vanligtvis öppna bokningskalendern under mars/april och hoppar normalt juni – september.

Ha en fin höst!

Medlemmarna i Sundsvalls Fallskärmsklubb

Publicerat 2023-09-03

Kära kund,

Säsongen 2023 har varit väldigt utmanande för Sundsvalls Fallskärmsklubb. Vi har sedan länge haft ett avtal om att hyra ett särskilt flygplan under ett antal perioder under sommaren, som av olika anledningar inte har blivit av. Bland dessa ingår t.ex. att leveranser av olika nödvändiga flygplanskomponenter dragit ut på tiden, samt att vissa rutinreparationer behövt genomföras för att säkra flygsäkerheten (vilket naturligtvis är vår högsta prioritet). Tyvärr har kommunikationen till oss kring dessa förseningar varit närmast obefintlig, vilket gjort att vi ofta behövt ställa in fallskärmshopp med väldigt kort varsel. Detta är naturligtvis något vi beklagar, då vi förstår att det ställt till det för många förväntansfulla människor som fått sina planer inställda i sista minuten.

Som om inte detta vore nog så har vi ju som många noterat haft stora mängder nederbörd vilket blir ett problem för vår gräsbana, då det finns risk för bland annat vattenplaning och spårbildning i samband med att vi lyfter och landar med flygplanet. Även detta har medfört att vi behövt ställa in ett antal fallskärmshopp under senare delen av säsongen.

Under en normal säsong genomför vi i Sundsvalls Fallskärmsklubb cirka 150 – 200 tandemhopp, men vi har nu i samband med septembers inträde tyvärr inte kunnat genomföra ett enda hopp p.g.a. ovanstående anledningar. Detta medför förstås att vi har en stor mängd kunder som väntar på att få genomföra sina hopp, vilket vi självklart är väldigt angelägna om att lösa. Vi har därför beslutat om att förlänga säsongen och kan nu erbjuda bokningar helgerna v. 36 samt v. 42 – v. 43, vilket dock kommer kräva lite flexibilitet då det finns risk för att vår ordinarie gräsbana på Bänkås flygfält (Alnön) är för fuktig så sent på hösten. Huvudplanen är att lyfta och landa på Bänkås, men skulle inte det fungera har vi även möjlighet att lyfta från Maj flygfält (som ligger ca 2 mil söder om stan) för att sedan hoppa över Bänkås. Vi ser även över möjligheterna att flytta hela verksamheten till Midlanda under denna period. Detta kommer vi att kommunicera tydligt någon dag innan det är dags att hoppa, då det som sagt beror på ”dagsformen” på banan.

Vi beklagar verkligen hur strulig den här säsongen har blivit och vi är själva väldigt frustrerade kring hela situationen, framför allt gällande att information om förseningar varit otydliga och har nått oss med så kort varsel. Vi hoppas att så många som möjligt vill försöka njuta av hösten tillsammans med oss, annars är du/ni varmt välkomna tillbaka nästa år!

Nedan har vi försökt samla svar på de vanligaste frågorna som kan tänkas förekomma, men om det är något särskilt du undrar är du välkommen att höra av dig till oss på info@frifall.com. Du kan även nå oss på 0730 – 500 793, men eftersom vi är en begränsad skara personer som arbetar med detta på ideell basis kan vi under vissa perioder vara svårare att nå telefonledes (t.ex. under kontorstid).

Varma hösthälsningar,

Medlemmarna i Sundsvalls Fallskärmsklubb

Hur kommer höstvädret att påverka hoppningen?

Under hösten är det förstås lite kallare, men ofta fullt möjligt att bedriva fallskärmshoppning. I gengäld bjuds det ofta på fantastiska och färgsprakande vyer som är helt annorlunda jämfört med sommaren. För att hålla värmen rekommenderar vi att man har ett par funktionsbyxor samt en tjockare tröja (helst utan luva) innanför den overall som du får låna av oss.

Hösten brukar dock vanligtvis bjuda på mer osäkert väder, så risken är tyvärr högre att vi kommer behöva ställa in p.g.a. dåliga väderförhållanden. Detta brukar vi i regel kommunicera dagen innan, alternativt samma dag då man ska hoppa. Vi rekommenderar även att man själv slår oss en signal på 0730 – 500 793 för att stämma av innan man åker hemifrån.

Jag har köpt ett presentkort som kommer att löpa ut. Hur gör jag?

Eftersom vi inte har kunnat genomföra ett enda tandemhopp i år så förlänger vi samtliga presentkort som skulle ha löpt ut under säsongen 2023 (eller i början av nästa säsong) så att de går att använda även under 2024. Om du har haft en bokning under säsongen som blivit inställd så behöver du inte göra någonting, utan detta hanterar vi i Sundsvalls Fallskärmsklubb tillsammans med de olika upplevelsebolag som vi har samarbete med. Om du inte har haft någon bokad tid under säsongen så önskar vi att du skickar ett mail till info@frifall.com med ditt namn samt information om vilken typ av presentkort du har, samt eventuella koder på presentkortet.

Jag kan/vill inte hoppa i höst, hur gör jag till våren?

Om du inte hittar någon tid som passar i höst så kan du göra en bokning fram mot våren istället. Vi brukar vanligtvis släppa de första bokningsbara tiderna i början av april, därefter lägger vi ut tider löpande under säsongen. Har du tidigare haft en bokad tid så använder du din bokningskod (finns i ditt bekräftelsemail) för att boka om via bokningssystemet.